Case: Tilbygning / udestue

Parcelhuset på 120 m2 blev for lille til familien, der med to børn havde brug for mere plads. Da de havde mulighed for at udvide ved garagens gavl, blev den bedste løsning at tilbygge en udestue på i alt 23 m2.

Med denne tilbygning fik familien det ekstra opholdsrum, som de havde både brug for og drømt om. Med den valgte placering fulgte en fantastisk udsigt over Randers’ flotte natur med byen i baggrunden.

Udestuens areal er delt op, så der er skabt knap 18 m2 opholdsareal og ca. 5 m2 til et ”skjult” skur, da det er oplagt at udnytte det område, som grænser op til naboens hæk.

 

Udtalelse fra boligejer, Kristina Boye Kurre

“Vi fik tegnet en tilbygning og Anette var super lydhør overfor vores ønsker. Hun var dygtig til at få skabt en helhed mellem vores eksisterende og det nye. Hun kom med flere tiltag, som vi ikke selv havde tænkt og derigennem fik vi lavet et virkelig godt resultat.”

Sammenhæng mellem ude og inde

Løsningen ved hjørnet med de to skydedøre, der kan skydes til hver side, giver en
åbenhed til haven. Det får det indvendige rum til at flyde sammen med  udendørsarealet og giver udestuen flere anvendelsesmuligheder.

Rummet danner ramme om mange forskellige slags aktiviteter, lige fra
børnefødselsdage og hyggemiddage til fitnessrum med udsigt.

Det overdækkede areal mod naboen har to åbne sider og ligger skjult ift. haven.
Her har familien bl.a. plads til at opbevare græsslåmaskine, diverse haveredskaber
og en regnvandsopsamler.

Indretningen

Selve opholdsarealet har en meget anvendelig størrelse på ca. 4 x 4,5 meter. Rummet er indrettet med en daybed og et rundt vintagebord med plads til 6 personer, hvorfra man kan nyde den unikke udsigt.

Den brede bagvæg er beklædt med hvidmalede brædder, der bidrager til den intime atmosfære i udestuen, og muren mod garagens gavl er pudset hvid for at skabe sammenhæng med resten af rummet.

FØR tilbygning af udestue

Ved garagens gavl var der blot et mindre areal med fliser samt buske og træer.
Denne placering var helt oplagt at benytte til udestue, hvorfra man har husets
bedste udsigt, og det er nu blevet til familiens favoritsted både sommer og
vinter.

EFTER tilbygning af udestue

Ved at tilføje en træterrasse ved udestuen, bliver den fi nt forbundet med haven og det eksisterende hus. Der er integreret siddetrin i terrassen ved at udnytte det naturlige fald ned mod haven.

Facaden er træbeklædt med lister i forskellige bredder og skiller sig derved ud fra det eksisterende hus. Der er dog stadig lagt vægt på, at tilbygningen er harmonisk integreret og at helhedsindtrykket bliver mere moderne i sit udtryk.